Home / Goede doel

Het KinderBeestFeest

- zwemmen voor het goede doel!

Het KinderBeestFeest, voorheen Dreamnight, is een besloten feest op iedere eerste vrijdagavond van juni voor 1400 chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Het KinderBeestFeest is in 1996 ontstaan in diergaarde Blijdorp in Rotterdam en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal initiatief waar maar liefst 250 dierentuinen over de hele wereld aan meedoen. Natuurlijk hoort Artis in Amsterdam daar ook bij!

Het feest wordt georganiseerd door Stichting KinderBeestFeest in samenwerking met Natura Artis Magistra en de Politie, Brandweer, Ambulancedienst, Marine, Douane, Koninklijke Marechaussee, het Rode Kruis, Reddingsbrigade en de Gemeente Amsterdam.

Op vrijdag 14 juni komen vanuit heel Noord-Holland kinderen naar Artis. Dwars door de drukke avondspits worden ze door mensen en voertuigen van de brandweer, politie en ambulance naar Artis gebracht. Een enorme logistieke organisatie waar alle hulpdiensten uit de regio met hart en ziel aan meewerken. Wat zal dát een indruk maken op de kinderen!


Friendship Sport Centre

- zwemmen voor het goede doel!

Het Friendship Sport Centre is al jaren het thuis voor het Amsterdams Zwemfestijn.

Het Friendship Sports Centre is het enige sportcentrum in Europa volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Twee voetbalvelden, een sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. Een topsportomgeving met meer mogelijkheden dan ze ooit hebben durven dromen. Sporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles.

Ooit opgericht door de Ronald McDonald stichting, nu volledig op eigen benen. Het Amsterdams Zwemfestijn maakt gebruik van de fantastische faciliteiten van het Sport Centre. Daarom geven we een deel van de opbrengst van het Zwemfestijn aan dit geweldige doel voor het gebruik van het zwembad en de kleedkamers. Dat doen we graag!

Deel deze pagina op Social Media:

Wil je ook sponsoren? en help het KinderBeestFeest!

Doneer nu